Marius Dunca, cel care a preluat PSD de la 32% de la alegerile parlamentare din 2016 şi a dus la nivel de judeţ partidul la 15% iar la municipiul Braşov la 13%, îşi continuă obliterarea raţiunii susţinând că obţinând cu mai puţin de 50% din voturi în doar doi ani ,partidul se consolidează.

images

El a declarat că ,,Votul braşovenilor, la nivelul întregului judeţ, transmite foarte clar un mesaj de stabilizare şi deschide o nouă etapă în evoluţia organizaţiei noastre, pe plan judeţean. În 10 noiembrie, cetăţenii ne-au demonstrat încă o dată că înţeleg puterea votului şi că au ales un tur doi între Viorica Dăncila şi Klaus Iohannis. Dorinţa şi speranţa noastră este ca în turul al doilea, Iohannis să accepte dezbaterea publică la care l-a provocat Viorica Dăncilă şi să renunţe la a se mai ascunde de electorat”, a declarat preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca.


Doar în teritoriu Dăncilă se afă pe locul doi
La nivelul judeţului se observă diferenţe consistente între municipiul reşedinţă de judeţ şi restul localităţilor din judeţ.
Astfel, dacă în municipiul Braşov, Klaus Iohannis cu 36,60% a fost secondat de Dan Barna 21,66%, urmat pe locul trei de Viorica Dăncilă cu 13,69% – ce a obţinut cu foarte puţin peste independentul sprijinit de Pro România şi ALDE, Mircea Diaconu ce a beneficiat de 10,5% din voturile braşovenilor – situaţia stă niţel altfel în teritoriu.
Astfel dacă se ia în calcul judeţul, fără municipiul Braşov, Klaus Iohanis are un scor mult mai mare decât cel naţional, respectiv 46,37%, comparativ cu 36,91% la nivel naţional.
În schimb, tot fără municipiul Braşov, în total, în celelalte 57 de oraşe şi comune din judeţul nostru pe locul doi cu 16,39% se află Viorica Dăncilă – oricum cu un procentaj mult mai mic de faţă de 23,69% la nivel naţional.
Tot un rezultat sub cele naţional l-a obţinut în teritoriu reprezentantul USR-PLUS Dan Barna ce cu cei 13,45% din judeţ comparativ cu 14,19% la nivel naţional dovedeşte că aşteptările sale au fost exagerat de mari.
Iulian Rinder